Klubbavis


Namsos - Midt i Norge
Namsos

Klikk her!

* HiNT avd. Namsos

* Trenger du lesestoff - her er noen linker:

Earth.google

Live Search

Scholar.google

Richard Dawkins

Gigablast

* Olav Duun Videregående Skole

* Namsos Ungdomsskole

* Høknes Ungdomskole

* Mer om Namsos (klikk her)

* Namsos Rockfestival 2006

* Link til Namdal.info.* Været - langtidsvarsel

* Nyheter:

* Fredag 18:41 13.03.2009: Kvikkleireras i Kattmarveien ved Guldholmstranda i Namsos. Link (NRK - Nord- Trøndelag): Kattmarka

* Lørdag 20.09.08: Etter møte med bussjåfører og befaring lover nå Namsos ordfører Morten Stene at det blir lagt ny asfalt i Fossbrenna før 1. desember i år. Gamle byvei har i lengre tid vært nedslitt og har påført bilister helseplager. (kilde NRK - NT)

* Namsos en by midt i Norge,,,,

* Søndag 22:07 24.08.2008:Nina Solheim(Kilde: Namdalsavisa) i fra Namsos tok sølv i Beijing OL i går formiddag. Største OL bragd av en namsosing, - noen sinne! Gratulerer!!

* Mandag 23:46 19.08.2008: Nyveg raste ut i Vemundvik.. (Kilde Namdalsavisa).

* Lørdag 07:40 02.08.2008: Katastrofalt utbrudd av furunkulose i Namsen. Titalls tonn laks kan dø.

* Mandag 06:40 07.07.2008: "Innbruddsraid" i Namsosområdet den siste uka..

* Lørdag 09:34 21.06.2008:

RockCity - Namsos* Lørdag 10:43 05.04.2008: Ny jentevold i Namsos (Kilde Namdalsavisa)

* Torsdag 19:47 03.04.2008: Raymond Hunt om Kleppen Stadion og litt til...

* Tirsdag 09:20 01.04.2008: Fra møte 27.03.08 - Namsos AP med Morten Stene går i mot satsing på "Nye Kleppen Stadion". Prosjektet blir skrinlagt og Namsos Fotball går sansynligvis for selvdriftet kunstgressbane. Namsen FIF må fortsette å dra til Overhalla for å kunne gi sine utøvere et bra treningstilbud.

* Onsdag 22:07 26.03.2008: Tre 9 - åringer satte seg fast på en berghylle under Klompen på Vikasiden i dag.

* Tirsdag 20:12 04.03.2008: I ettermiddag har det snødd kollosalt i Namsos. Første gang jeg har sett at det er kjørt trailerlass med snø vekk fra Fossbrenna.

Tast her!

Trykk her!

Klikk her!!!

Mange muligheter:-)

* Synes denne linken fra "hovedstaden" i Lofoten, Svolvær, var så bra at jeg måtte bare ta den med..

*Mange namsosinger tar turen til Praha sommers tid. Her er et oversiktskart over sentrum i byen:Hotell-booking i Praha (Klikk her!)

* Onsdag 23:05 19.09.2007: Ordførervalget i Namsos er endelig avgjort. Morten Stene (AP) blir ny ordfører og Nils Jørgensen fra Venstre blir vara. (Kilde NA)

* Lørdag 11:12 25.08.2007: Den første høststormen raser nå over Namdalen. Ødeleggelser fra uværet ble meldt ca. kl. 08.00 i morges:
- På Nord - Statland måtte molomartnan avlyses. Den sterke vinden blåste bodene på sjøen.
- I Namsos havn bak Megasentret ble det kaos, da en småbåt slet seg og sank. Båten ble imidlertid hevet etter kort tid.
- I Osen er redningsarbeid satt i gang etter at en camingvogn ble slyngt inn i et autovern på en bru. (Kilde NA)

* Onsdag 00:17 08.08.2007: Denne kvelden må bare markeres: Fossbrenna kl. 00.15, 23´ C. Denne uka har vært perfekt. Ingen knott eller mygg. Om du sitter på verandaen i Fossbrenna eller på Terraza Amadores, Grand Canaria, - ser Middelhavet fra Platanias på Kreta - det er faktisk ingen forskjell. Slik kan det altså være i Namsos en augustkveld....., og enda er det ferietid og snart Namsos Martna :-)

* Søndag 16:06 01.07.2007: Akkurat tilbake fra turorientering i Namsosmarka.Tok postene på Skarfjellet i dag. Vi møtte noen få personer på turen. Tørt og fin i terrenget.

* Lørdag 12:36 02.06.2007: Årets lokale miljøpris ble torsdag utdelt ved brufoten - nybra over Namsen på Tiendeholmen til Statens Veivesen for veiprosjektet rundt Namsos by. Utdeler var som vanlig Namsos Venstre v/ Trond Prytz og Nils Jørgensen. Steinar Johansen fra Statens veivesen mottok prisen. Sentrale personer i prosjektperjoden har vært Georg Bondø og Øystein Løfsnes fra Namsos Venstre. Mange motstandere av prosjektet ser nå at infastrukturen og veinettet rundt Namsos by er forandret til det positive. Det er bare å håpe at det bevilges nok penger fra sentralt hold slik at prosjektet kan bli ferdigstilt.

* Fredag 08:42 26.01.2007: Det går mot Rockehotell i Namsos. Kulturhotellet er lagt på is. Ordfører Kåre Ålberg vil utfordre Rica - om de vil være med å drøfte en driftsavtale for rockehotell. Vestre Havn Eiendom AS fikk kjøpe tomta i Nedre-Vika (Industrikvartalet - 8,5 dekar ). Kjøpesum 3,05 millioner kroner. Investor Jarle Rasmussen kan ikke lov hotell før i 2009. (Klide NA)

* Søndag 23:00 21.01.2007: I dag var det et jordskjelv ved Brattvåg i Møre og Romsdal. For 100 år siden, i 1907, ble det registrert et jordskjelv i Namsos. (Kilde - logbok)

* Fredag 09:49 19.01.2007: Idrettslederen og treneren Kjell Halvarsson (Kilde Trønder-avisa) omkom i en tragisk bilulykke ved Skogn i går morges.

* Tirsdag 11:22 16.01.2007: Gaupa er nærgånde i Namsos. I Fossbrenna boligfelt (klikk her) er det en som lusker lett omkring....(Kilde: Namdalsavisa)

* Torsdag 12:00 06.07.2006:

* Gjestehavner i Namdalen:
- Vel i havn som gjest (Kilde - Namdalsavisa)

Antall gjestehavner langs namdalskysten har de siste årene steget betraktelig, og det kommer stadig til nye. Ikke alle er utstyrt med bekvemmeligheter som sanitæranlegg og dusj, men standarden er gjennomgående god.

Namsos

I Namdalens «hovedstad» Namsos har Brygga Båt og Fritid etablert ei gjestehavn like utenfor butikken. Her er det både toaletter, dusj og muligheter for å vaske klær. Strøm og vann er også tilgjengelig, og sentrum med alle dets fasiliteter er i gangavstand. Like ved har også Yamahasenteret gjesteplasser. Den kommunale gjestehavna er bare et flyndrekast unna, og her er det plass til et par båter. I tillegg har Namsos Båtforening et mindre antall båtplasser til disposisjon for gjestende båtturister. Småbåthavna på vestre byområde er også nært sentrum. Båtforeningene på Bangsund og Spillum har også noen gjesteplasser.

Flatanger

I Namdalens sørligste kystkommune, Flatanger, er det mange tilbud å velge mellom for båtturistene. I kommunesenteret Lauvsnes er det butikk, kafeteria og overnattingsmuligheter i nær tilknytning til gjestekaia. I Vik kan båtturistene regne med full service når det gjelder vann, drivstoff og butikk. Butikk er det også i nærheten av gjestehavnene på Jøssund, Småværet og Utvorda, der de to sistnevnte kan skilte med serveringsmuligheter. Det er ellers gjestehavner både i Einvika, ved kystfortet på Utvorda, og i tilknytning til det gamle kullblussfyret på Villa. På Kvaløysæter er det bygd opp et flott turistanlegg der båtturistene får tilgang til vaskemaskin og tørketrommel. I tillegg er det også her servering sommerstid.

Namdalseid

Kommunens eneste gjestehavn ligger i tilknytning til butikken på Statland der det også er mulighet til å etterfylle vann. Trenger du drivstoff, må du belage deg på en kort spasertur lenger inn på land.

Fosnes

På Brakstad havn i Fosnes er det bygd opp en komplett gjestehavn i tilknytning til Seglmakerloftet. Faksdal kan også skilte med ei gjestehavn. I Fosnes er det ellers gjestekaier både på Seierstad, ved det nedlagte fergeleiet i Briksillan og i Fosnesvågen. Gjestehavner er det også i tilknytning til Strandstua og Salsnes Kro på Salsnes.

Nærøy

Følger man kystlinja, vil neste gjestehavn ligge på Kolvereid i Nærøy kommune, der Kolvereid båtforening har bygd opp et anlegg med til sammen 103 båtplasser. Her er det etablert dieselfylling med tank, pumpe og kortleser på egen kai. Dette tilbudet finnes også på Abelvær. I tillegg til Kolvereid og Abelvær er det i Nærøy også mulig å finne båtplass både på Lund, Salsbruket, Måneset og Eidshaug.

Vikna

Den flotte småbåthavna innerst i fiskerihavna i Rørvik i Vikna kommune er ett av stedets virkelige stoltheter. Gjestehavna har svært gode bekvemmeligheter, og kan i tillegg til dusj og vaskemuligheter også by på oppholdsrom med fjernsyn og muligheter for matlaging. I tillegg er det også muligheter for å legge til kai som gjest enten på Nordøyan eller på Sørgjæslingan.

Leka

I den nordligste kommunen i Namdalen, Leka, er det etablert en gjestehavn like ved fergeleiet på Skei. Her er det i tillegg til om lag ti disponible båtplasser også tilgang på dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Kaia er utstyrt med både strøm- og vanntilknytning. Leka båtforening leier også ut sykler til dem som måtte ønske det.

* Fredag 07:41 30.06.2006:

- Iskaldt på kommunestyremøtet i går kveld:

- I følge NA har det det oppstått en isfront mellom Namsos AP og Namsos SV. AP har søkt samarbeid med Namsos H og Namsos Venstre. SP og Namsos FP er også skjøvet til siden. AP i Namsos begrunner bruddet med dårlig personlig kjemi og samarbeidsvansker med SV. Namdalsprosjektet blir også nevt som årsak til bruddet. Den rødgrønne rose visnet og valgkampen for neste år har startet!
- Kommentar: APs/SVs lokale skillsmisse vil bli lagt merke til utenfor Namsos by. Personlig kjemi - hva ligger i begrepet? Er Namsos SV fylt opp med utabygds folk som enda ikke har klart å tolke Namsosingenes lyne? For de tre musketerer på tinget og øyensynlig gode samarbeidspartnere - Bjarne Håkon Hanssen (AP), Inge Ryan (SV) og Lars Peder Brekk (SP) fra Namdalen, må det hele sees i et underlig lys. Ikke rart om noen av disse sentrale politikerne må ta seg en ekstra Paracet (skylt ned med lunket vann) på "morningen" i dag etter å ha lest Namdalsavisa. For her er det et eller annet som spriker. En kan vel si at AP lokalt har slått ned "kilen" mellom AP og SV. Kanskje en tur med Kiel-ferja for våre lokale politikere hadde vært tingen i fellesferien? - Ferja har mange dekk og lugarer, festlokale, spilleautomater og fortsatt billig drikke, - samt i allefall 2 klasser. Hvis da ikke AP igjen ville prøve å kapre brua og ferja renner seg på grunn et stykke øst for den revne muren:-) Nils

* Fredag 11:23 23.06.2006:
Båtmotor «gikk amok» Av: Sigrun Bakken - Trønderavisa:
- NAMSOS: Verken personer eller omgivelser ble skadet da en båtmotor «gikk amok» i Spillumsvika i formiddag. Båteieren startet motoren før han løste fortøyningen og dermed våknet villdyret. Motoren slapp løs alle sine hestekrefter og tok fullstendig styringa med den følge at det 23 fot store båten begynte å rotere i full fart. Eieren klarte på mirakuløst vis å kaste seg i en gummibåt og komme seg til lands. Imens gikk båtmotoren for full guffe mens båten lå fortøyd. Først etter bortimot halvannen time klarte et par tøffinger å overmanne den roterende båten som hadde drivstoff nok til å gå ganske lenge. Ifølge politiet var det en ganske skjelven båteier som gikk i gang med å sjekke hvorvidt motoren var skadet etter å ha oppført seg særdeles underlig.

* Fredag 15:15 05.05.2006:
- Kontoret for såkornfondet er bestemt lagt til Namsos - Kontoret blir lokalistert til Næringshagen melder Inge Ryan, Bjarne Håkon Hanssen og Lars Peder Brekk.(Kilde NRK N-T)

* Torsdag 20:26 23.02.2006:
- Innbrudd på Høknes Ungdomskole natt til onsdag. 17 bærbare PC maskiner ble stjålet. Tyvene har ødelagt dører og inventar for flere titals tusen kroner. Skolemateriale, elevarbeid, stiler og prosjekter, som var lagret i PCene, er forsvunnet. Politiet har sikret spor (Kilde NA).

* Torsdag 07:43 02.02.2006:
- Brudd i vannledning: Det oppstod brudd i hovedvannledningen over Namsen inn til Namsos sentrum i natt. Ca. 7-8000 innbyggere var på det meste uten vann. Nå står det igjen å skaffe vannet tilbake til ca. 1500 mennesker i boligfeltene i Høknesåsen og i Fossbrenna.- teknisk etat i Namsos kommune jobber med saken.....

* Mandag 19:50 21.11.2005:
- Kort rapport fra Groftskaret boligfelt i Namsos:
Her er linker til 2 stk. guttestrekevideoer med opphav i Groftskaret.

Klipp nr. 1:
Guttongen prøveskyter med pil og bue. Pilen er utstyrt med en "Fredelig, ikke- kjernefysisk innretning."
(Da India testsprengte sin første atombombe i 1974, het det i pressemeldingen at testen hadde vært vellykket. De brukte imidlertid ikke ordet atombombe, men snarere:
"A Peaceful Nuclear Device.." Ordkunst på høyt nivå!
Her er klippet, en mpg på ca. 1,23 Mb:
Prøvesprenging (Klikk her og vent litt)

Klipp nr. 2:
Introen begynner med forrige klipp i sin helhet. Deretter følger en serie smeller i rask rekkefølge: En rekke nitroladede snuseske- bomber, en hodepinetabletteskesprengning, en hjemmelaget hydrogenbombe, samt en med hjemmelaget svartkrutt. Betrakteren av dette klippet vil ganske bestemt sitte igjen med inntrykket av at Groftaskaret er en vedvarende krigssone,- hvilket naturligvis ikke er tilfelle. Det bare ser sånn ut når man samler opp to- tre år med smeller og fyrer av alt på noen sekunder:
Testsprengingsfelt (Tast her og vent litt)

Vennlig hilsen Jan Erik Dammerud (militærnekter ;)

* Søndag 21:00 20.11.2005:
- Fossbrenna boligfelt i Namsos har hatt besøk av sidensvans også i høst. Når rongnebærene har frosset en gang og tiner igjen,blir de ikke så sure lenger. Dette er god føde for Sidensvansen, som da innvandrer rognetrærne i skokker og snauer dem for bær på kort tid. Her kan du høre hvordan den pene fuglen synger.

* Torsdag 10:51 17.11.2005:
- Bydelele forfaller: Noen bydeler i Namsos kommune begynner å se trasige og forfalne ut. I dag er det Stig Fredriksen som presenter forfallet i Fossbrenna via Namdalsavisa. Endel fartsdumper er lagt i bakke slik at vannet finner nye veier og graver seg inn på fortauet i Gamle Byvei. Avløp er tette og kummer tar ikke unna vann fordi "tælehiv" har lettet kummene en gang på 1990-tallet. Det kan ta flere år før feilene er rettet, er svaret de ansvarlige i Namsos kommune kan gi.


* Ny link onsdag 02.11.05:* Namsos Rock City (Kilde: Namdalsavisa)

* Torsdag 08:18 27.10.2005:
- Rørvikordfører Kari Søraunet har vært på besøk i Namsos. Hun mener at et nytt hotell må bygges ved sjøkanten i byen, - nederst i Havnegata? Kommentar: Helt enig! Nils

* Mandag 09:29 03.10.2005:
- Dagen etter fremvisingen av Casimirs terrorbombing av Namsos i 1940 på Namsos Kino har Namdalsavisa avbildet tilgrising av et informasjonskilt ved krigsminne i Fredriksbergparken. Føleser er satt i sving og vi får håpe at ikke nedbrytende krefter i samfunnet prøver å utnytte dette. Her har lokale politikere og media et stort ansvar.

* Torsdag 08:29 22.09.2005:
- Notar eiendom etablerer seg i Namsos. Før årskiftet vil husselgere og - kjøpere få ytterligere et alternativ i valg av eiendomsmekler. Namsos er et meget interessant område med en betydelig aktivitet, mener Notarledelsen. (Kilde: Namdalsavisa- Øyvind Kvam)

* Lørdag 15:24 17.09.2005:
- I løpet av uke 37 har det blitt lagt fastdekke i Havnegata,- og renere og triveligere ble det.....

* Fredag 10:23 02.09.2005:
- I går kom beskjeden fra Samferdselsdepartementet: Namsos kommune får ca. 16 mill. kroner i ekstrabevilgninger til beste løsning på Spillum - Ytre linje forbi Nausthaugen for Namdalsprosjektet. Kommentar: Byrokratisk treghet,- men før valget!

* Torsdag 16:11 12.01.2005:
- Politikerne i Namsos har bestemt seg. De ønsker et nytt hotell i nær tilknytning til kulturhuset i Namsos. I ca. 40 år har det vært planer om et nytt hotellbygg i byen. Vi får håpe de lykkes bedre denne gangen. Namsos har skrikende behov for flere overnattingsplasser.

* Torsdag 16:31 14.10.2004:
- Det lekker olje ut fra det engelske ekskorteskipet " HMS Bittern" som ble senket under 2. verdenskrig av tyskerne innerst i Namsenfjorden. Skipet ligger på ca. 150 meters dyp litt vest for Fangnesset i Selnesvikan,ca. midt i fjorden, i retning nord mot vestsiden av Mærranesset. I 1996 gjorde Skipsverket Beredskapsavdeling, som har ansvar for krigskipet, undersøkelser med undervannskamera og peileinstrumenter i og rundt vraket. Skipet som er gjennomrustet inneholder ca. 200000 liter råolje, som nå pipler opp til overflaten. Befolkningen i Namsos kommune er redde for at det skal skje en kollaps av skroget og at dette vil føre til store forurensninger i indre Namsenfjord. Skipsverket Berdskapsavdeling påstår skroget fortsatt tåler ca. 20 år i havet og mener de har kontrol over utslippet. Ingenting er gjort siden 1996 for å prøve å tømme skipsvraket for olje. Askil Moe, som deltok i tømmingen av slagskipet "Blücher" i Drøbakksundet og journalist Kjartan Trana fra NRK har vært nede med undervannskamera på stedet og gjort video-opptak, som blir sendt NRK - "Midt nytt" i kveld.

* Lørdag 10:18 18.09.2004:

Kommentar til byens utvikling:

- Politikerne som sitter med makten i Namsos per dato kan se gode år i møte. Deres oppgave vil bli å åpne veiprosjekter, nye bruer som synes i terrenget, nye varesenter og nye enerom på Namsos Sykeheim. De vil kunne ri på "medgangsbølgen" dette gir i mange kommuneperioder fremover. Skoleutbyggingen har medvind i kommunen, likeså den handelsmessige utviklingen med oppblomstring av nye varehus som vil tjene befolkningen og regionen etterhvert. Men i medstrøm må politikerne ikke glemme at dette er prosjekter som er planlagte, tilrettelagte og iverksatte for gjennomføring i forrige kommuneperiode. I inneværende periode er det bare å surfe på bølgen og få gjennomført utbyggingene for de folkevalgte. Resultatene begynner å komme: Oasen er re-åpnet, Vikatunnelen er åpnet, Namsos Sykeheim er snart ferdigstilt, Formsenteret skyter i været på Vestre og meieriet Synnøve Finden har snart åpnet på Høknes i det gamle Tine-anlegget. Kornsiloen(Sjøsiden) er bygd om til et pent boligkompleks - ikke alle synes det , men ta en titt på dette bygget fra Lauvhammeren på Spillum, i fra Gullvikmoen eller sjøsiden, - ligner ikke bygget på toppen av et moderen skip da? Jeg synes nyhotellet bør bygges i samme stil, bare mer markant og større - med pavilionger ut mot sjøen nederst i Havnegata. Det er jo for galt at rektoren ved Olav Duuns Videregående Skole må leie inn Hurtigruta for å få plass til overnattingsgjester til en planleggingskonferranse ved skolen. Hva kan politikerne i Namsos gjøre for å skaffe Namsos et nytt hotell? Jeg legger her ut en link som vil bli aktivert om 3 -5 år, når nye "Namsos Hotel" takes i bruk, samt aktivert link til

Namsos Rock City

- vedtatt 01.11.05.
- Hvis en legger vegen mellom Damskipskaia og Fylkesbiltomta i tunnel er det plass til et gedigent hotel med parkeringsmuligheter. Det er bare å fremdrive nok økonomi og fast grunn. Lege Tranås ved Rorbrygga Legesenter ønsker helsepark i industribygget ved Otto Moe i Vika. Malvik ved Namsos Vulk sier han eventuelt er villig til å flytte bedriften til et annet sted i byen, under visse forutsetninger.

* Namsos Hotell

* Namsos Helsepark

- Ferdigstillingen av ny byggeprosjekter krever også godt teamarbeid. Politikerne som sitter ved makten i byen ser ut til å ha den forsjén til samhandling at resultatene kommer på løpende bånd. Det er en styrke for kommunen! Å leie inn Hutigruta kan vise seg å være et godt sjakktrekk på vegen mot videre utvikling i Namsos.

* Torsdag 20:21 16.09.2004:

* Namdalsprosjektet

Vikatunnelen åpnet i går: Arbeidet med Vikatunnelen startet med en tragisk dødsulykke i februar i fjor. Ulykken var ikke glemt da den vakre tunnelen ble åpnet onsdag 15.09.04. Mest av alt var gårsdagen preget av glede og tilfredshet. Mange hundre namsosinger deltok i åpningsermonien. Folket som bor i Vika langs Nils Bjørums gate for en mye roligere tilværelse, med åpningen av den nye tunnelen. Likedan vil befolkningen i Gullvikmoen merke forskjellen, når det gjelder gjenomgangstrafikken til Ytre Namdal. * Mettedalen(Fritt etter NA)

* Fredag 15:48 03.09.2004:
- Artur Von Casimir fulgte hevingen av den fryktede to motors Heinkel 111-maskinen i Jonsvatnet i Trondheim på torsdag. Drev terrorbombing: Casimir var sjef for hele den tyske skvadronen som i aprildagene i 1940 opererte fra det islagte Jonsvatnet med sine Heinkel- og Junkers-fly. 20. april ledet han sine fly mot Namsos. Byen ble på noen timer fullstendig lagt i grus. Tyskerne mistet to fly da isen under dem i slutten av april smeltet. Begge sank på ca. 70 meters dyp. Casimir ble senere skutt ned over Skånland i Nord-Norge. Han satt i alliert krigsfangenskap fram til 1947. Von Casimir fortsatte sin karriere som Luftwaffeoffiser også etter krigen. Et privat tv- produksjonsselskap(Norsk Film) brakte den 96 år gamle mannen til Trondheim. Flyene heves og havner nå på Deutshes Teknische Museum i Berlin. Norske lokalhistorikere og flyentusiaster raser og synes det er en skam at krigsmatriell som er norsk eiendom forsvinner ut av landet.(Kilde Rolf Ivar Svensli ANB)

* Fredag 16:40 27.08.2004:
- Namdalingen har hatt tekniske problemer i formiddag. Ruten Rørvik- Namsos har derfor vært innstilt.

* Lørdag 10:28 21.08.2004:
- Namsos Trafikkselskap markerte i går 125 - årsjubileumet med et fjordcruise. (Kilde NA)

* Onsdag 21:07 18.08.2004:
- Studentsamskipnaden i Namsos har fått 11 millioner kroner fra staten til oppussing av gamle Central hotell.

* Tirsdag 19:37 10.08.2004:
- Test: Temp. i Fossbrenna akkurat no er 26´C.

* Tirsdag 09:19 2002-04-16:
- Grand Hotell og Central Eiendom i Namsos er konkurs og 30 ansatte mister jobben. Ledelsen og de ansatte kritiserer Namsos kommune for å ha gjort for lite, for å berge hotellet. Ordfører Snorre Ness håper nå på et nytt hotell i Namsos.

* Tirsdag 09:07 2002-04-16:
- Naumdøla Ungdomslag feirer i disse dager 100 års jubileum. Ungdomslaget har satt et alvorlig tema på programmet i Namsos Kulturhus,- "Det økte narkotikamisbruket i samfunnet". Her vil det bli rollespill, innlegg fra Rus-Teamet ved Namdal Sykehus og Politiet m.m. Motto til den glade gjengen i ungdomslaget er: " Det er bedre å danse og trimme seg til "naturlige endorfiner", enn å misbruke rusmidler....

* Lørdag 18:59 2002-04-13:
- GENNT AS (GENer i Nord-Trøndelag) har åpnet kontor ved HiNT- Namsos. Prosjektet har fått kr. 200.000 fra fylkeskommunen for å se på muligheten for å få til et felles laboratorium for alle eksisterende laboratorie-miljøer i Namdalen. Leder for prosjektet blir Alfred Skogmo fra Spillum.

* Tirsdag 09.04.2002:
- Kjell Halvarsson og Karsten Johansen fikk i går kveld "Barneidrettsprisen" for 2001. Karsten Johansen har i de senere år vært meget sentral i oppbygingen av det nye Bråten-anlegget,- helt på frivillig basis. Her kan barna boltre seg med alt fra akebrett-, slalom- og snow-boardkjøring. Tidlig på 60- tallet koordinerte og ledet Karsten Johansen vårhopprennene i Granåsen. Til et renn kom det tilsammen 6000 tilskuere. Kjell Halvarson er ansatt i Namsos kommune og er barnas representant i kommunen. Gratulerer!

* Torsdag 22:03 2002-03-21:
Røykestopp på Olav Duun Videregående skole fra høsten 2002:
- På et foreldremøte på skolen i kveld fortalte rektor Joar Grande at det fra høsten 2002 vil bli full røykestopp ved Olav Duun Videregående Skole. Kommentar: Et meget positivt tiltak! Nils

* Torsdag 21:53 2002-03-21:

*** Namsos - modellen: Olav Duun Skole

* Onsdag 12:58 2002-03-20: Det nye navnet på "Gymnaset" og Nauma Videregående Skole, ble Olav Duun Videregående Skole.

* Torsdag 09:43 2002-03-14:

Namdal Videregående Skole- eller Lysthuset Namsos?

- Her er noen seriøse og useriøse navneforslag: Nauma Videregående Skole, Namdal Videregående Skole, Namsos & omegn Videregående Skole, Namsen Videregående Skole eller Olav Duun Videregående Skole,Overhalla Videregående Skole, Pina 2 (med fransk uttale på 2),-nei!, det var jo navneforslaget på den nye brua inn til Namsos fra Spillum med bomstasjon:-), Lysthuset Namsos (Navneforslag fra russ 1997), Rønningsåsen Videregående Skole osv...... Nils

* Onsdag 07:13 2002-01-09: Begrepsavklarerslekten Morkemo er på banen igjen. På debattsiden i Namdalsavisa har Liv Morkemo i dag startet en skikkelig begrepsdebatt. Hun skriver: " Det er ingen tvil om at Dagros er ei ku. Elva Namsen. Namsen er ei elv. Byen Namsos. Namsos er en by. Sykehuset Namsos. Namsos er et sykehus. " Perspektivløs debatt", sier L.P. Brekk. " Vi må diskutere tilbudet", sier han. Kanskje det gjekk an å gjera begge deler?"
- Da Namsos og omegn Helsesportslag, nåværende "Namsos hadikappidrettslag" ble stiftet i 1979, hadde vi Mildrid Morkemo som begrepsavklarer på et møte. Hva skulle egentlig laget hete? Ord som funksjonshemmet, ufør,utviklingshemmet, handikapped, handicap osv. ble diskuter. Vi kom den gang frem til at ordet Helsesport er dekkende for alle som liker sport og idrett. Ordet Handicapidrett dekker idrett for noen spesielle grupper. Kanskje er slike debatter flisespikeri. Jeg er enig med Liv Morkemo og mener noen begrep eller ord kan gi grunn til ettertanke. Eller har Brekk & Co. rett? Tidligere Namdal Sykehus er kanskje så viktig for Namsos by, at Namsos er et sykehus? (Namsos betyr: Byen ved utløpet av Namsen). Nils
* Mandag 16:26 2001-03-19:
- Trommeslageren Kåre Skevik jr., ex. Prudence, er ferdig med journalistutdanningen og ønsker å starte med nettavis på Kanariøyene. På grunn av sykdom har Skevik måttet omskolere seg til journalistyrket. Dagbladet melder at nettavisen får navnet Canariposten.com.
Vulkanen Teide på Tenerife er Spanias høyeste fjell-3718 m over havet.

Sport:

*

Arkiv Friidrett - Namsen Friidrettsforening: 1.10.98 - 25.04.99<------>01.05.99-15.10.99

Klubber:

Orientering:
Namsos Orienteringsklubb
- Holder åpent i lagets hytte, Setertun, nesten hver søndag i vinterhalvåret.(Kilde-NA)
Fotball:
- Namsos IL (Fotball)
- Bangsund IL (Fotball)

Svømming:
Namsos Svømmeklubb

* OASEN- SvømmesenterHandicappidrett:
- Namsos og omegn Handicapidrettslag
Boka " Kort om Helsesport": ISBN-82-990813-0-0 (Klikk her!)

Tae kwon doe
Namsos tae kwon doe klubb
* Mandag 17:17 2001-11-05: Nina Solheim klarte i morges å ta bronsemedaljen i VM. Dette er en utrolig sterk prestasjon.
- Klubben er svært aktiv og arrangerte i 1999 NM i Namsoshallen.

Ski:
- Spillum IL (Ski):
- Laget fikk i 1999 "Kulturprisen" fra Namsos kommune.Særlig aktiviteten i skigruppen ble fremhevet.
- Namsos IL (hopp)
- Hoppgruppen arrangerer Nyttårshopprenn i Granåsen 01.01.00

Bangsund IL(Ski):

Arrangerer hver vår "Sørfjellrennet".
Volleyball:
- Namsos Volleyballklubb

Friidrett:
* Namsen Friidrettsforrening:
* Fredag 10.08.08: Andreas Totsås SK Vidar (ex. Namsen FIF) ble Norsk mester på 400 m HK i Askim. Han har tidligere i år satt ny norsk årsbeste med tiden 51.17 sek. på samme distanse under et stevne på Kreta, som er et halvt sekund fra norgesrekorden.

* Namsen FIF og Bernt Røthe arrangerer årlig det største mosjonsløpet i Namdalen, "Namsosløpene", i slutten av mai. Namsen FIF ble Norges beste klubb under UM i Florø-1999 og 2000.
* Spillum IL
- Arrangerer "Spillumsmarka rundt" i september.
* Botnan IL (Friidrett)
- Arrangere hvert år "Saldilten" sammen med Vemundvik IL. Et stort mosjonsløp, som går fra Salen på Salsnes til Sørenget skole i Vemundvik.
* Otterøy IL (Friidrett)
- Otterøya-stafetten avikles årlig i april/mai.
* Vemundvik IL (Friidrett)
* Namsos Løpeklubb
- Løpeklubben er arrangør av "Taus-sleppet" som går av stabelen i august hvert år.

* Bedriftsidrett:
* 1. mai 09:53 01.05.2007: * Bedriftsidrettslag i Namdalen
* Lørdag 21.04.04: - Sprællkøppen 2007 arrangert av Helse Nord-Trøndelag, Sykehuset Namsos BIL og Pilotprosjektet på Levanger ved Stig Lundhaug ble arrangert 21.april i Namsoshallen. Lag fra Sykehuset Namsos, Sykehuset Namsos og DPs Stjørdal deltok.Finalekampen ble spilt mellom Psykose KAM med venninner fra Post 2, Bjørum og Avbrækk FC. Psykose KAM vant med sifrene 6-2 . Dommer: Arne Ola Hojem. Køppen ble avsluttet med bespisning, premieutdeling og dans på Kroa, Spillum. " Et lass med stein" spilte.

Kultur:

* Tirsdag 08:58 29.04.2008: Namsosingen Frode Bjørbekks reiser og åndelige opplevelser, - blant annet på "Brurunden" over Namsen..

* Onsdag 09:07 21.11.2007: Boka "Vakre Namdalen" er lagt ut i bokhandelen. Namdalen, - biledliggjort av fotografene og perfeksjonistene Steinar Johansen og Kjartan Trana på en "framifrå" måte. Kjenner man litt til Namdalen fra før, kan en få "bakoversveis " over skjønnheten, årstidene og voldsomhetene som er foreviget mellom permene. Dette må da være julegaven til utflytta Namdalinger og til oss som har grodd fast - eller er "natursætt"? Lars Mørkved (fotograf og journalist i Namdalsavisa sier - fritt sitert): "Pakk inn boka til jul, og noen vil få en inngående og dundrende heimlengsel". Så "pack up all your bread and fly transfer to the buities in the middle of Norway".

* Tirsdag 07:00 07.06.2005: I dag er det frokost kl. 08.00 i Fredriksbergparken under Klompen og bak "Barnas Hus". 7. juni er markering av 100. års jubileet for Unionoppløsningen med Sverige. Mange Namsosinger vil nok benytte anledningen til å få med seg denne minnestunden. Det er lurt å gå eller å sykle til parken i dag. Jeg husker enda danseplatten som stod der før 1960. Vi unger lærte å klatre i der, og prøvde oss på snarvegen - steintrappa på fremsiden og opp mot toppen av fjellet.....Barnehagetantene fra "Barnas hus" hadde en stri jobb med å hente oss ned:-).

* Onsdag 20.04.05: Her er Åse Beate Trana Sporsems maleriside. Hun er en utvandret Namsosing, som er bosatt med mann og barn på Aukra utenfor Molde.
* Her er siste CD fra sønnen Kjetil Sporsem.
* TBA med Kjetil Sporsem i Aukra kirke Gosse Trøkk 2007

* Lørdag 09:07 25.09.2004: D.D.E. lanserte i denne uken den nye D.D.E. cognacen. Den er etter sigene meget velsmakende og har nesten hjem"bakt"/blandet smak:-)

* Namsos Hundeklubb

* Onsdag 21:04 25.08.2004: Bilder fra da Namsos Folkeskole, nå Namsos Ungdomskole ble åpnet i 1950.

Musikere og grupper (også endel foreldede):

*The Company band (m/Furre,Ottesen og Adde bl.a)
* Stein Henriks
* Mads Inc (Incorporation)
* Stein Ingebrigtsen
* Prudence
* Rollaug
* Swingers (Til landsfinalen for danse-band 2002)
* Verdikommisjonen
* Åge Aleksandersen
* Terje Tysland
* Frank Aleksandersen
* D.D.E.
* Nabolaget
* Torill Løvmo
* Knut Eide
* Attack
* Askil Holm
* Nullskattesnylterne
* Ole Mediå
* Odd Vanebo
* Terje Adde
* Marianne Eide
* Thomas og Terje
* Dr. Batt Band

MC- Klubb:

MC- klubben "LORDS"er startet i Namsos.- I vedtektene står det blandt annet at det er forbud mot "båtsnakk" på møtene i klubben. For å bli medlem bør en være innehaver av minst to veteransykler (motorsykler).

Forfattere:

* Idar Lind
* Carl Frode Tiller
* Torsdag 23:23 15.11.2007: Carl Frode Tiller fikk i dag Brageprisen for sin bok "Innsirkling". Han har tidligere vært nominert til samme pris.
* Fikk flere forfatterpriser i 2001.

Aviser:

* Namdalsavisa

* NRK- Namsos - NRK journalist og fotograf Kjartan Trana leder "Norge rundt" sendingene fra 12.11.2004.

* Meieri

- Synnøve Finden starter opp og satser på melk i Namsos.

Flyplass:

* Namsos Lufthavn

Sykehus:

* Sykehuset Namsos