NAMDALEN: Nord og IndreBindal(Klikk her)
Nyheter/Politikk:

* Onsdag 21:53 21.06.2006: Bindals juvel ( Bindalsbruket) ikke til salgs!
Mens Bindal kommunestyre venter på gullrushet ønsker de å beholde juvelen Bindalsbruket. Bare Høyre ønsket at kommunen skulle selge seg ned.
SISTE AKT: Lisbeth Berg-Hansen var i sitt siste kommunestyremøte hærfører for at Bindal ikke skal selge seg ned i Bindalsbruket - juvelen i kommunens næringsliv.
Av: STEINAR FLASNES 74 39 74 84 steinar.flasnes@namdalsavisa.no
TERRÅK: Lisbeth Berg-Hansen (Ap) ble gitt permisjon fra alle sine politiske verv i kommunen i perioden juli og ut inneværende år. Årsaken er at hun og familien i denne perioden har valgt å oppholde seg i Skottland. Men før hun forlot kommunepolitikken for denne gang sørget hun for å målbære viktigheten av at kommunen fortsatt har en dominerende eierportefølje i hjørnesteinsbedriften Bindalsbruket.
Offentlighet
Innledningsvis til saken ble det en kort debatt om hvorvidt dette var et tema som skulle diskuteres for åpne dører. Lisbeth Berg-Hansen tok til orde for at møtet ikke skulle lukkes, men at setteordfører Arne Hildring styrte stramt i forhold til hvilke forretningsmessige områder som burde styres unna offentlighet.
- Dette gjelder blant annet verdivurderinga av bedriften, sa hun, og fikk full støtte. Jørn Kveinå (H) tok fatt i realitetsbehandlinga av kommunens eierskap og fremmet en sterk holdning i forhold til redusert eierandel.
- Jeg mener det er unødvendig at kommunen skal ha større eierandel enn nødvendig for å kontrollere bedriften. Kommunen har en stor aksjepost som representerer millionverdier, hevdet han.
Katastrofalt
Høyre-representanten kunne heller ikke la være å gi et spark til sittende regjering.
- Nåværende næringsminister har kanskje halvert verdien av aksjeposten vår med å støtte statlig tilskudd med 80 millioner kroner til en konkurrerende bedrift i Årdal. En så katastrofal avgjørelse ville aldri ha skjedd med en Høyre-regjering, sa Kveinå, og viste til hvor lite kommunen kan gjøre i en slik sammenheng.
- Vårt forslag er at vi selger oss ned til to tredelers flertall, med den kontrollen det gir oss. Frigjorte midler ønsker vi å sette inn i næringsutvikling for alternative arbeidsplasser, med statlig millionstøtte. Det vil samtidig gjøre oss mindre sårbare for framtida, sa Kveinå.
Profilert
Berg-Hansen profilerte sin holdning for privat eierskap i næringslivet, men med offentlig styring i selskaper med særlig samfunnsinteresse. - Jeg anser Bindalsbrukets rolle å komme under begrepet særlig samfunnsinteresse, sa hun. Samtidig ga hun ros til bedriftens ledelse og tillitsvalgte, samt kommunen, som har vært i front for å belyse den skjeve fordelinga ved statlig støtte til etablering av dørfabrikken i Årdal.
- Tidligere ble jeg møtt med bindalsfæringen som identitet for hjemkommunen, men nå møter jeg folk som stedfester dørfabrikken til Bindal, sa Lisbeth Berg-Hansen. Hun fikk 12 stemmer for sitt forslag om at kommunen ikke selger seg ned, mens Kveinå fikk to stemmer for nedsalg.

* Tirsdag 22:59 20.06.2006: En mann på drøyt 50 år er pågrepet av politiet etter at han kjørte av vegen i Bindal. Han var full da utforkjøringen skjedde. Av: TONE AFTRET 74 21 21 36 tone.aftret@namdalsavisa.no
Operasjonsleder Birger Sandvik ved Nord-Trøndelag politidistrikt ønsker ikke å si noe om hvor i Bindal utforkjøringen skjedde.
- Det var like over klokka 18.00 politiet fikk tips om at en beruset sjåfør hadde kjørt utfor vegen. Politivakta i Ytre Namdal ble utkalt. De pågrep føreren, en bindaling i begynnelsen av 50-årene, uten dramatikk, opplyser Sandvik. Fyllekjøreren hadde ikke kommet til skade under utforkjøringen.
Mannen ble tatt med til lensmannskontoret der lovens lange arm fikk sørget for at det ble tatt blodprøve for at man skulle kunne fastslå promillen.
Bindalingen er også rutinemessig fratatt førerkortet, og må belage seg på et sviende oppgjør med lovens lange arm etter denne hendelsen.

* Søndag 11:02 26.06.2005: To "kamphaner" fra ytre Namdal brakte sammen i en slåskamp om en dame under båtfestivalen. Les mer! (klikk her)

* Torsdag 18:07 12.08.2004: Bukke jakta har startet i Bindal. Kl. 05.15 på årets første jaktdag felte Marius B. Iversen fra Bindal en bukk. Marius hadde da fulgt med på hvor rådyrene beitet i flere dager på heimtaktene på Bangstad. Han viste derfor hvor det var best å sitte på post. (Kilde NA)

* Lørdag 21:59 2000-05-20:
Bindal Gruver AS trenger mer aksjekapital i sin jakt på gullforekomstene i Bindal. Det må skje uten bistand fra kommunen.

* Torsdag 10:17 06.04.00:
- Jørn Kveinå (H) vil at bindalingene skal bli trøndere, og ønsker å ha folkeavstemning om fylkestilhørigheten.
- Kommunal- og regionaldepartementet har gitt Bindal kommune tilsagn om inntil en million kroner til utbygging av Holm vannverk. Beløpet er ca. tre millioner kroner mindre en forutsatt.(Kilde NA)

* Søndag 20:50 12.03.00:
- Rådmannen i Bindal går inn for at kommunen bevilger 2000 kroner til Namdalsfestivalen (Se Røyrvik)
- Bindal kommune har problemer med budsjettet for kommende år. (Kilde NA)

* Lørdag 11:25 12.02.00:
- Bindalsbruket AS har under administrerende direktør Bjørn Sørhøy blitt den ledende dørprodusenten i Norge. Bruket driver i tillegg tradisjonell sagbruksvirksomhet og produkjon av bolighus.
* Onsdag 13:10 09.02.00: En Bindalsmann i midten av trettiårene møtte i går for Brønnøy herredsrett. Han var tiltalt for vold mot sin ekskone og trusler mot hennes nye kjæreste. Eksmannen skal, i følge aktor, slått og hold hodet til sin ekskone under vann. (Kilde- NA)

- Eneste Lensmannskontor i Namdalen som har webside er Bindal Lensmannskontor.

Kultur:

* Lørdag 16:21 2000-07-08: I helga går Bindalsdagene av stabelen.

Nyttårsfeiring:

* Vardetenning
* 2000 årsmesse og konsert i Solstad kirke

Sport:


* Tusenårsmarsjen fra kommunens tusenårsted, båtdraget ved Kjelleidet, søndag 2/1-2000.

Indre

(Klikk her)

Nyheter/Politikk:

* Onsdag 08:31 05.10.2005:

Billig strøm:

Bedrifter som vil etablere seg på et fremtidig industriområde ved Tunnsjødalen kraftverk blir lokket med billig strøm og tilnærmet gratis oppvarmimg av lokalene. Både SIVA og Leiv Eriksson-sentret i Trondheim har stilt seg positive til å bidra med å finne aktuelle virksometer.(Kilde: Erlend Malmo, Namdalsavisa)

* Fredag 19:41 2001-11-02: Inge Ryan (SV) fra Namskogan har i høst startet sitt virke på Stortinget. Han har i mange år vært en drivkraft når det gjelder å fremme IN- kommunenes kjernesaker.

* Onsdag 11:36 2000-05-24: 1. juni åpner en ny kafe på Trones. Det blir lagt vekt på den tradisjonsrike matkulturen i Namdalen, og det vil bli solgt hjemmelagde middagsretter og ferske bakevarer.
- Tre damer, Solvor Barlien, Heidi Berg og Inger Adserø, er i lag om etableringen.(Kilde NA)
* Onsdag 29.03.00: Bilmekanikker Per Magne Fellingfors (29) er ansatt som parkleder i Namskogan Familiepark fra 1.mai. Fellingfors er opprinnelig fra Trofors, kommunesentret i Grane kommune.

* Tirsdag 21:17 29.02.00:
- Mange ønsker og bli parkbestyrer i Namskogan familiepark. Ved søknadsfristens utløp i går hadde det meldt seg 10 søkere.
- El- kommunen Namskogan med 996 innbyggere innbyr statsråd til åpning av ny idrettshall. (Kilde Na og TA)

* Namdalsavisa- Mandag 19:55 14.02.00: Øyvind Skarstad har sagt opp sin stilling som sjef i Namskogan Familiepark. Hva årsaken til oppsigelsen er, vil ikke Skarstad svare på. Han har gjordt en utmerket jobb som parksjef i fire og et halvt år.

Kultur:

* Søndag 15:03 2000-07-09: I denne uka har ca. 350 ungdommer fra 4H vært samlet på Trones.

Namskogan familiepark
ligger på Trones ved E-6 i Namsskogan. Vinterstid er parken åpen for vinteraktiviteter og om sommeren er den et eldorado for familier som ønsker å se naturens skapninger fra bjørn og elg, til mår og røyskatte. Øyvind Skarstad er parkleder.

Sport:

* Tirsdag20:17 18.01.00: Skiløperen Jan Olav Smalås fra Skorovass IL sier formen ikke er god nok til å stille i NM. Han vil prioritere Norgescup- renn våren 2000.

-Hvert år arrangeres Steinfjellstafetten-2000,1999-2005 som har start og mål på Trones. Stafetten går over to dager. Røyrvik er endepunkt for stafetten første dag og startpunkt andre dag.

Røyrvik


- Når vi drar mot øst fra Brekkvasselv i Namsskogan møter vi Steinfjellet. Via Steinfjelltunnelen kommer vi til Røyrvik ved innsjøen Limingen.

Nyheter/Politikk:

* Lørdag 08:46 2001-03-31: * Trønderavisas oppsummering: DigiDoc, det svenske datakonsernet trekker seg ut av Røyrvik. Torsdag ble 12 ansatte oppsagt av av konsernsjef Håkan Eliasson. Ca.12 millioner kroner har gått fløyten. Ordfører Marianne Ornæs er sterk i troen på at de skal klare å stable et nytt selskap på beina, som skal føre "arven" videre. Eliasson sier at det er meningen at det skal stiftes et nytt selkap som er mere lokalt forankret. Men eierne blir sannsynligvis fortsatt eksterne....(Fritt etter NA og Trønderavisa)

Tirsdag:15:46 04.01.00- Ordfører Marianne Ornæs i Røyrvik har fått en gedigen nyttårsgave fra Komunal- og regionsdepartementet (KRD): 5,2 millioner og ytterligere to års status som omstillingskommune. En del av midlene vil øremerkes arbeidet for å utarbeide et hjortviltregister i Røyrvik.

Kultur:

Sport:

- Bjørgefjellsentret er et ypperlig utfartsmål om vinteren. Her er ake-,alpin- og turløpetilbud. Overnattingen kan skje i moderne hytter. Hvis hyttene i senteret er utleide anbefales Limingen Gjestegård i Røyrvik sentrum.

Høylandet

(Klikk her)

Nyheter/Politikk:

* Fredag 08:48 02.06.2006: Naturopplevelser i Høylandet kommune

* Tirsdag 23:07 2000-10-31: Kraftige vindkast i natt førte til stømbrudd på Høylandet. Vinden var så kraftig at endel trær ble brutt tvert av og havnet over ledningsnettet.

Fredag 18:35 07.01.00: Studielånsnedsettelse med 8250 kroner i året for i IN-kommunene: Pendlerne og naboene Jorunn Eide og Arne Påsche fra Høylandet får ikke nedsatt studiegjelden. Pilotprosjektet slår nemlig fast at den enkelte må bo og arbeide i Indre Namdal. Det er gjordt untak for enkelte grupper. Hadde Arne Påsche kjørt buss og ikke jobbet ved Namsos Lufthavn, hadde han fått redusert gjelda. Politisk rådgiver Inge Bartnes i Kommunal- og regionaldepartementet opplyser det at er uaktuelt å endre regelverket for ordningen med nedsatt studiegjeld.

21.12.99 Bygdeutviklingspris til åtte bønder som driver strutsefarm på Høylandet. (Kilde-TA)

Kultur:

Lorents Mørkved er kjent for å ha vært med på å starte og drive "Revyfestivalen" som årlig arrangeres i kommunen. Festivalen trekker til seg amatørrevykunstnere fra hele landet og flere tusen publikummere.

Sport:

Høylandet var arrangørsted for NM på ski 1998 (30/50 km), hvor Frode Estil fra Sørli vant 50 km.

Namdalsavisa:

Pål Tyldum som er Nord- Trøndelags "Olympiaer" gjennom tidene, er fra Høylandet.
Tyldum ble kåret til "århundrets idrettsutøver"i Nord- Trøndelag ved utgangen av 1999.

Lierne

Klikk her!

Nyheter/Politikk:

* Onsdag 09:16 10.10.2005: Ulven begynner å bli så nærgående i Lierne at barn og voksne føler det som en stor belastning. I Sørli holder mange unger seg innendørs etter mørkets frambrudd. (Kilde: John Chr. Lundstadsveen, Namdalsavisa)

* Mandag 18:03 23.08.2004: Mobiltelefonsambandet for Telenor i Lierne fallt ut igjen i dag. Telenor lover å rette på feilen så snart som mulig. Det har vært feil på dette sambandet tidligere. (Kilde Lokalradioen for N-T)

* Onsdag 09:11 2001-06-06: Positivitetsagent Randi Ness (18) fa Lierne ble sist lørdag under Namsen Expo i Namsos kåret til Namdalens gla´laks av fylkeordfører Merethe Storødegård og Namsos-ordfører Snorre Ness.

* 1. påskedag(søndag): En 25 åring fra Lierne ble i går fraktet til Namdal Sykehus med alvorlige hodeskader etter en skuterulykke lørdag kveld. Det er mistanke om fyllekjøring. En kamerat på 17 år fra Gäddede kom fra ulykken uten fysiske skader.

* Tirsdag 23:14 2000-10-31: Srømbrudd på grunn grunn av sterk vind i Røyrvik og Lierne i natt.

* Tirsdag 16.05.2000: Hvem eier El- krafta i Namdalen? Lierne- ordfører Arnodd Lillemark og Røyrvik- ordfører Marianne Ornæs advarer mot NTEs planer om oppkjøp og fusjon med Trondheim Energiverk og Trønder Energi. Det samme gjør Hans O. Kveli som mener en ikke må selge "arvesølvet" ut av Namdalen. Kommentar: NTE forvalter ressurser som er bygd opp av kommunene i Indre Namdal gjennom mange år. Hele Nord- Trøndelag nytter gått av inntektene el- kraften gir. Nils

* Torsdag 17:06 17.02.00: Lierne Lefsebakeri vant Verdiskapningsprisen for 1999. Under en høytidlig tilstelning onsdag ettermiddag i Stiklestad Nasjonale kulturhus, kunne en stolt John Helge Inderdal ta imot prisen av konserndirektør Eivind Reiten i Norsk Hydro.- Vinneren har en forretningsidè som bygger på lokale tradisjon og håndtverk. De har i løpet av ti år gått fra en til 40 ansatte, og har utviklet en svært moderne bedrift, fortalte juriens leder Anne- Brit Skjetne.(Kilde- NA)

* Lørdag 11:09 12.02.00: Bare på Jule Industriområde i Sørli har 12 personer fullført eller holder på å fullføre bedrifslederskolen. Bedriftene disse representerer er Finnlistuggu, Liskifer, Lierne lefsebakeri og Libjørk.
* Torsdag 20:14 10.02.00: Kalibrerer! Etter fem års arbeide og utredninger med nasjonalpark for Lierne, ble alle planer i går forkastet. Både Inger Lise Gjørv og Alf Robert Arvasli er fornøyde. Gjørv ønsker å arbeide sammen med befolkningen i Lierne om en ny nasjonalpark. Også DN- direktør Stein Lier- Hansen er rimelig fornøyd med konklusjonen etter gårsdagens møte. Dette er starten på noe helt nytt, sier Alf Robert Arvasli, for anledningen talsmann for hele Lierne.(Kilde- NA)

* Onsdag 14:08 26.01.00: Telefon- og GSM- nettet i Lierne falt ut i natt. Telenor opplyser at feilen skyldtes ising på en mast. En midlertidig krisesentral ble opprettet hos lensmannen i kommunen. Telenor blir kritisert for dårlige varslingsrutiner.

* Torsdag 09:04 13.01.00: En Namsosing ble bøtelagt av Lierne-lensmannen for ulovlig scooterkjøring, men politimesteren i Namdal henla saken. Namsosingen skulle frakte bagasjen til politiinspektør Maria Colett Sælør, som var på hyttetur i Lierne. Spørsmålet er om Collett Sælørs befatning med saken har påvirket politimesterens beslutning. Førstestasadvokat Jan Henrik Dahle utelukker ikke at det kan gå mot SEFO- etterforskning. Formannen i Nord- Trøndelag lensmannslag Ole Flågan forlanger full klarhet i saken. (Kilde- TA)

* Onsdag 20:32 12.01.00: Inger Lise Gjørv på besøk hos ordfører Arnodd Lillemark i Lierne. Hensikten med møtet var å diskutere de omstridte planene for utvidet Nasjonalpark i Indre Namdal. (Kilde Midt-nytt)

Kultur:

* Søndag 20:57 12.03.00:
- 25. mars kan Libyggen høre folketaleren Karsten Isachsen i Nordli samfunnshus. (Kilde NA)

* Hvem har ikke hørt om bjørnen i Lierne?

Sport:

* Mandag 16:17 16.08.2004: I ettertid viste det seg at gullmedaljevinneren var dopet på 10 km jaktstarten under OL. Frode Estil og Thomas Alsgaard delte derfor gullet og ble olympiske mestre.

* Mandag 12:51 2002-02-18:


* Salt Lake 2002-Frode Estil

* Sølv nr.1:
- Frode Estil fra Sørli tok sølvmedaljen i klassisk langrenn- 15 km i Salt Lake City.

* Sølv nr. 2:
- Frode Estil har blitt en viktig medaljesanker for Norge i Salt Lake City. Estil og Thomas Alsgaard delte sølvet på 10 km jaktstart. Gratulerer!
- Og nå blir det helt sikkert flere medaljer....
...og det ble det;
Gull nr. 1: På søndagens stafett tok Norge gull. Frode Estil gikk andre etappe.
- Sønnen til gammelordføreren og sjef for de norske skiskytterne i Lierne,Hans O. Kveli, har lovet Estil nytt hus i Sørli, når OL er over...
- Enda har vi 50 km igjen og var det "East Hill" eller "Estilbakken", den bakken du vet, i Salt Lake City, ble hetende?

* Fredag 12:29 03.03.00: Espen Emanuelsen fra Lierne ble i går Jr. mester på ski 20 km i Stryn.

Frode Estil fra Sørli vant sitt første world-cuprenn i langrenn 18.12.99 i Davos, Sveits. Estil er nå 27 år gammel.
Hvert år arrangerers Flyktningerennet eller"Rænnet", som skiløpet blir kalt lokalt, mellom Nordli og Gäddede i Sverige. Vårennet er svært populært og markerer dn årlige sesongavsluttningen for de beste løperne i norden. Arrangørene opperer også med en kortere løype for mosjonister.

Snåsa

(Klikk her)

Nyheter/Politikk:

VÆRET

* Lørdag 10:14 14.06.2008: Link: Flystripa i Snåsa (Kilde Trønderavisa)

* Onsdag 08:38 05.10.2005:

Asbestfritt:

Talkforekomstene i Raudfjellet i Snåsa er fri for asbest. Det gjør mineralene interessant for industrien. (Kilde Erlend Malmo, Namdalsavisa)

* Onsdag 08:13 05.10.2005: Anne Karin Holstad og Christen Rognerud i Snåsa-bedriften DeNas mener de seks kommunene i Indre Namdal har muligheter til å utnytte nasjonalparkene i regionen kommerielt. Dette gjelder blant annet Bjørgefjell, Blåfjella/Skjækerfjella og Lierne Nasjonalpark. (Kilde: Erlend Malmo, Namdalsavisa)

* Mandag 07:52 16.08.2004: - Olav Moe er daglig leder for Snåsaprodukter AS. Han forteller at Snåsaprodukter AS som har tilhold i den gamle, ærverdige Samstadgården i Snåsa sentrum og er en aktiv VTA-bedrift (VTA står for varig tilrettelagt arbeid og er en ny betegnelse for det som tidligere ble kalt ASVO- bedrift. (Kilde NA)

* Onsdag 08:32 2001-02-21:
- Nedleggelser og omorganisasjon, blant annet av Snåsa Meieri, medførte at TINE tapte over 12 millioner kroner.
- Snåsa søker om å bli to-språklig kommune,samisk- og norsktalende.
- Ulveflokk på 5 dyr sett på grensen mellom Snåsa og Sørli kommune.

* Torsdag 09:47 2000-05-18: Ordføreren informerer om problemer med det nye datasystemet i kommunen. Kommunen får ikke lagt ut sine offentlige rapporter. (Kilde- NRK Lø)

* Onsdag 19:55 15.03.00: Tog har hittil i år kjørt ihjel ca. 70 rein på strekningen over Snåsa. Reineierne håper togene kan senke farten, mens "Jernbaneverket" mener en bedre kommunikasjon mellom lokomotivførerne og reineierne vil føre til færre ulykker. (Kilde Midt- Nytt)

* Torsdag 19:38 02.03.00:- For første gang på 14 år slipper samene å fore ned rein etter Tjernobyl- ulykken. (Kilde Midt- Nytt)

* Lørdag 17:33 15.01.00: Sten Jønsson ville etablere et samisk senter på Finsås, den tidligere skogskolen, i Snåsa. Nå ser det ut for at en velger å bygge ut "Saemien Sitje" og sameskolen for ca. 130 millioner kroner istedet. (Kilde: NA og NRK- Lø)

* Tirsdag 14:06 11.01.00: Lensmann Arnstein Wagnild støtter lokalbefolkningen på Snåsa og trekker seg fra samarbeidet med Statens naturoppsyn (SNO) i Namdalen. - SNO og forvaltningen har ikke lenger snåsningenes tillit, etter utspill som Wagnild oppfatter som arroganse og overkjørsler. I Snåsa driver vi oppsyn etter "Snåsa-modellen", som er landets beste oppsynsordning, mener Wagnild.
- Arstein Wagnild er sensor for oppsynskurset på HINT- Finsås og for lignende kurs på Evenstad. Snåsa lensmannskontor trekker seg fra prosjektet " Naturoppsyn fra kyst til grensefjell". Snåsa er enste kommune som ikke er med i Namdal politidistrikt.(Kild-NA)

Kultur:

* Mandag 20:41 07.02.00: 6. februar er Samefolkets dag og den ble behørig markert på Snåsa i går. Saemien Saervie, som er lokallag av Norske samers riksforbund, sto som arrangør.
- Tradisjonen med Samefolkets dag skriver seg tilbake til 1917, da samer fra hele landet var samlet i Trondheim for å organisere seg. Dagen feires som samenes egen nasjonaldag. Biena Bientie, sørsamenes egen prest, holdt gudstjeneste i Snåsa kirke. (Kilde- NA)

Snåsa har et aktivt kulturliv. - Et samisk kulturhus og kurssted finns i Snåsa sentrum.

Sport:

Eks. skiskytteren Jon Åge Tyldum med bl.a. sammenlagtseier i W-cup er fra Snåsa, likeså NM mesteren på ski for et par sesonger tilbake Anders Eide. Eide driver også med friidrett sommers tid.

Grong

(Klikk her)
I sentrum av Grong ligger Namdal Folkehøgskole,- en skole spekket med aktiviteter.

Nyheter/Politikk:

* Torsdag 08:07 04.12.2008:

***Aktivitetstilbud i Grong* Tirsdag 08:52 26.02.2008: Tidligere ordfører i Grong, Helge Formo, er svært skuffet over at lederen i næringskomiteen på Stortinget, viknavææringen Lars Peder Brekk (SP) stilte seg bak samferdselminister Liv Signe Navarseter (SP) avisende holdning til å skipe ut aplitt fra Namsskogan via Namsosbanen (Kilde NA). Kommentar: Helt enig med Helge Formo. Har viknaværingene blitt en flokk med egoister, som kun ser seg selv best og glemmer resten av Namdalen?

* Fredag 19:46 07.09.2007: Ordfører Erik Seem ble i går kveld truet med startpistol av en 58 år gammel mann fra Grong etter kommunestyremøtet. Årsaken til mannens oppførsel var angivelig at han ikke kom til ordet under gårsdagens møte. Saken skyldes en tidligere gårdskonflikt.

*Mandag- 1. juledag 14:48 25.12.2006: Ras på Jørem i Grong ca. kl. 13.30 juleaften. Det var en oppfylling mot Namsen som raste ut. Beboerne på gården valgte å feire julen hos naboer.

* Torsdag 19:42 2001-04-05: Økokrim gikk i går til razzia i AOF lokalet i Grong. Det er sterk mistanke om underslag ved kontoret. AOF i Grong gjennomførte ca. 20000 kurstimer i år 2000, noe som er langt over hva Trondheimskontoret klarte å utføre. Flere personer er innkalt til avhør og endel datautstyr er beslaglagt.

* Torsdag 2000-11-16: Nyskolen i Grong får svært positiv omtale i media i dag for sitt gode inneklima. Et nytt og enkelt ventilasjonsanlegg er montert ved skolen. Allergi- og astmatillfellene blandt skoleelevene er minnimert den siste tiden.

* Tirsdag 23:11 2000-10-31: En konduktør ble skadet da et lokomotiv kolliderte med et tre som var blåst ned over skinnegangen like nord for Grong stasjon i natt.

* Fredag 10:29 2000-07-07: "Laksefestival for hele Namsenvassdraget",- et godt forslag fra forfatteren Ola Hjulstad. (Kilde TA)
- Kommentar: Grong bør være den naturlige basen for et slikt arrangement, med "Lakseakvariet i Fiskumfossen" som hovedatraksjon. Hvorfor ikke feire "Namsen" en gang i året. Nils

* Lørdag 10:15 2000-07-01:
- Naturlig uttynning av byrokrater i IN- kommunene,- eller slår de seg bokstavelig sammen? Laksefestivalen i Grong er i "full" gang.
- Under en oppvisningskamp i boksing mellom Høylandet- ordfører Lars Otto Okstad og Snåsa- ordfører Alfred Berget fløt blodet i strie strømmer. Alfred Berget ga hållingen en skikkelig "kavring" så blodet silte av Okstad. Nå håper Grogningene at deres ordfører og ordføreren i Røyrvik stiller i neste match.... Vistnok er ordføreren i Bindalen utfordret også:-)...Ellers går Laksefestivalen etter planen, med tivoli, meierispannkasting og laksefiske. Ja, i Grong er er det futt og fart, et positivt samfunn i stadig utvikling??????
- De eldre er nektet talerett og har fått munnkurv i Grong kommunestyre.(Kilde NA)

* Lørdag 2000-06-10:

- Storlaks på 20,8 kg tatt på Seemvaldet i Grong. Men allerede pinseaften ble rekorden for i år slått, da Jonar Nynes og Svein Sæternes fikk en rugg på 21,5 kg, som ble kleppet i land på Prestegårdsvaldet i Overhalla.(Kilde NA)

* Lørdag 21:55 2000-05-20: Vegsjef Svein Ryan har bestemt at driftsentralen for Statens Vegvesen legges til Formofoss i Grong. Det betyr en nedklassifisering og nedbygging av stasjonen i Namsos. (Kilde NA)

* Torsdag 10:42 06.04.00: Jan Inge Frøyen har blitt Mercedes-forhandler i Namdalen. Han åpner dørene til nystartede Grong Auto AS i leide lokaler hos Grong Næringsbygg førstkommende mandag.
<
* Onsdag 12:15 29.03.00: I kveld inviterer "Vertshuset Grong" til russekro med "hore- & hallikparty". 500 kroner til beste hallik/hore. Rektor Torbjørn Østerås ved Grong videregående skole og russepresident Realf Helgesen fikk bakoversveis da de så oppslaget. Kommentar: Vi får bare håpe at ikke russen "speiler" foreldregenrasjonen. Nils

* Mandag 16:20 20.03.00: Olaf og Åse Føynum er luta leie av et momskrav på nærmere 700000 kroner fra Fylkesskattekontoret. Olaf Føynum betviler kontorets kompetanse til å skille mellom kunst og brukskunst. Ekteparet flytter nå til Østfold. Fylkesmann Inger Lise Gjørv synes avgjørelsen er sørgelig, og mener regelverket som er lagt til grunn er foreldet.(Kilde NA)

* Fredag 12:21 03.03.00: Grong formannskap sagt et foreløpig nei til flere flyktninger.

* Tirsdag 21:09 29.02.00: Vertshuseier Jon Ivar Moe får ikke servere øl og vin når han vil,- i skiteltet på Bjørgan. Formannskapet i Grong har satt en stopper for det. Før kl. 1500 på dagen må kundene klare seg uten alkoholservering. Kommentar: Sikkert en fornuftig løsning i forhold til utøvelse av skiidrett og snowboard- kjøring. Nils

* Onsdag 23:46 12.01.00: Kompetansetorget i Indre Namdal er et ledd i det statlige Pilotprosjektet, og skal samordne all voksenopplæring i regionen.(Kilde NA)

* Torsdag 22:09 30.12.99: Studielånene reduseres i Indre Namdal. Det betyr at alle som er bosatt og arbeider imere enn 75 % stilling i regionen får nedskrevet studielånet sitt med 8250 kroner i tre år, sier prosjektmedarbeider Trygve Lindersen i Indre Namdal regionråd.(Kilde- NA)

Torsdag 14:50 30.12.99: Dårlige kunder svartelistes hos Leksås Sport i Grong. Innehaveren av butikken har hengt opp "svarteliste" over dårlige betalere på butikkdøra. "Dette er æreskrenkelse", mener jurist Kristine Lykke i forbrukerrådet i Nord- Trøndelag.

Kultur:

* Einar Gosen er utnevt til generalsekretær i "Forreningen for pent brukte menn" i Grong (FFPBM). Formålet med denne foreningen, er å få alle ugifte eller ikke samboende menn over 25 år på rett kjøl. Foreningen tar også imot gifte mannfolk som føler seg pent brukt, smiler Gosen. (Kilde- TA)

Sport:

* Onsdag 07:40 29.04.2009: Hopperen Vegard Haukø Sklett fra Grong IL og tidligere Trønderhopp er tatt ut på hopplandslaget for 2010 - 2011

* Onsdag 22:14 04.05.2005: Husk Jentebølgen i Grong - 10.06.05

* Lørdag 11:18 12.02.00: Norges beste badmingtonspillere i aldersgruppen 15-19 år er samlet i Grong denne helga. Gledelig er at Namsos og Kolvereid også er representert. Sarra Blengsli Kvernø, Grong BK reiste til Bulgaria og Uber Cup sammen med det norske seniorlandslaget i går.

* Tirsdag 17:36 08.02.00 Bjørgan Alpin- og Skisenter ligger 15 km fra Grong sentrum. Sentret har både hotell og hytteutleie. Fra alpinsentret er det oppkjørte og merkede løyper til Heia Gjestgård og Kvernsjøen.

* Mandag 20:26 07.02.00: Line Viken og Kristin Åkerøy, begge fra Grong IL, vant juniorklassen i henholdsvis slalom og storslalom under Jr. NM i Trysil i helga.(Kilde-NA)